logo

Forumas



Mūsų draugai

Reklaminis skydelis
Reklaminis skydelis

Reklaminis skydelis
Reklaminis skydelis
Reklaminis skydelis
Reklaminis skydelis

Lankytojai

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien1
mod_vvisit_counterVakar1
mod_vvisit_counterŠią savaitę12
mod_vvisit_counterŠį mėnesį76
mod_vvisit_counterIš viso192037

Naujienos Spausdinti Email

Seminaras chemijos mokytojams „Nuo tiriamojo darbo iki brandos darbo“

Pedagogų bendruomenės asociacijos projekto, skirto stiprinti priešmokyklinio ir bendrojo ugdymo pedagogų kompetencijas įgyvendinti atnaujintas bendrąsias programas, mokymai „Nuo tiriamojo darbo iki brandos darbo“.

Laikas, vieta, trukmė:

2022-10-26, 13:00 val.  Plungėje „Saulės“ gimnazijoje. 6 akad. val.

2022-10-31, 10:00 val. Kaune jėzuitų gimnazijoje. 6 akad. val.

2022-11-03, 10:00 val. Vilniuje Senvagės gimnazijoje. 6 akad. val.

2022-11-04, 11:00 val. Panevėžyje Miltinio gimnazijoje. 6 akad. val.

Daugiau informacijos dokumente.

2022-10-19

Neakivaizdinė jaunųjų chemikų mokykla „Pažinimas“

10-11 kl. mokiniai, trokštantys pagilinti savo chemijos žinias, kviečiami į Neakivaizdinę jaunųjų chemikų mokyklą „Pažinimas“. Mokyklą organizuoja Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras ir Vilniaus universiteto Chemijos ir geomokslų fakultetas. Neakivaizdinėje mokykloje laukia 5 sesijos, susidedančios iš 3 dienas trunkančių paskaitų, pratybų ir laboratorinių darbų. Užsiėmimus ves ir paskaitas skaitys VU Chemijos ir geomokslų fakulteto dėstytojai, o mokiniams padės chemijos ar biochemijos studentai, kurie dažniausiai patys yra baigę šią neakivaizdinę mokyklą. Visą informaciją apie narių atranką rasite tinklalapyje.

2022-09-01

 

Respublikinė STEAM gamtos mokslų mokytojų stovykla

Biologijos, chemijos ir fizikos mokytojai yra kviečiami į respublikinę gamtos mokslų mokytojų stovyklą Telšiuose, kuri vyks 2022 m. rugpjūčio 23 – 25 d. Telšių atviros prieigos STEAM centre. Visa informacija apie renginį yra prisegtame dokumente.

2022-07-01

 

Vilniaus kolegijos nuotolinės paskaitos

Vilniaus kolegija balandžio 27-28 d. rengia nuotolines paskaitas MS Teams ir kviečia jose dalyvauti moksleivius ir mokytojus.

Paskaitas skaitys patyrę Vilniaus kolegijos lektoriai, todėl dominančias temas gali išsirinkti skirtingų interesų moksleiviai. Paskaitų trukmė 45 minutės, jos rekomenduojamos 8-12 klasių moksleiviams. Dalyvauti gali visi norintys.

Chemikai (tiems, kurie neturėjo galimybės prisijungti kovo mėn.) rekomenduoja Chemijos ir maisto technologijos katedros lektorės Ingridos Radveikienės paskaitą: „Chemikas apie pušų spyglius – ne tik duria, bet ir gydo?” 04.27 d. 10.00-10.45 val.

Paspaudę žemiau esančią nuorodą rasite nuotolinių paskaitų temas, tvarkaraštį ir prisijungimui reikalingą informaciją.

Dalyvauti nuotolinėse paskaitose verta, nes:

ugdymo procesas taps įvairesnis ir įdomesnis;

moksleiviai įgaus naujų žinių, kurios kartais lieka šalia mokymo programų;

galimai moksleiviai  turės galimybę ir progą apsispręsti, kokią profesiją pasirinkti.

Moksleiviai gali dalyvauti paskaitose gyvai 04.29 d., programą rasite paspaudę nuorodą.

2022-04-25

 

Lietuvos chemijos mokytojų asociacijos ataskaitinė rinkiminė konferencija Vilniaus kolegijoje

Vilniaus kolegijos Agrotechnologijų fakultete 2022 m. kovo 19 d. įvyko Lietuvos chemijos mokytojų asociacijos (LChMA) ataskaitinė rinkiminė konferencija.

Konferenciją pasveikino LChMA prezidentė Daiva Lebednikaitė ir pakvietė Vilniaus universiteto Chemijos ir geomokslų fakulteto profesorių Aivarą Kareivą pasidalinti jo parengtos knygos „Nuostabusis cheminių elementų pasaulis“ patirtimis. VKIF licėjaus „Forumas“, privačios mokyklos „Šaltinėlis“ chemijos mokytoja Regina Kaušienė nagrinėjo Skaitmeninio turinio taikymo chemijos pamokose klausimus. Dr. Roman Voronovič aptarė Chemijos atnaujintų bendrųjų programų rengimo užkulisius ir iškėlė programos rengimo problemas. Po to prezidentė Daiva Lebednikaitė pristatė LChMA veiklos 2018-2021 m. ataskaitą ir įvyko LChMA tarybos bei Revizijos komisijos rinkimai.

Po pietų Vilniaus kolegijos Chemijos studijų krypties komiteto pirmininkė Irena Čerčikienė pristatė pranešimą „Studijų programa Cheminė analizė Vilniaus kolegijoje“ ir pakvietė chemijos mokytojus dalyvauti VK Agrotechnologijų fakulteto Chemijos ir maisto technologijos katedros dėstytojų mokymuose „Chemijos mokymasis kitaip“. Darbas vyko penkiose grupėse: „Bendro polifenolinių junginių kiekio nustatymas vaisių ir uogų ekstraktuose spektrofotometrijos metodu“, lektorės Nijolė Ružienė ir Jolanta Jurkevičiūtė; „Baltymų kiekio nustatymas Lowry metodu“, lektorė Ingrida Radveikienė; „Duonos be pridėtinio cukraus kepimas ir tešlos biochemija“, lektorė Elena Grinė; „Liofilizavimas ir liofilizuotų produktų pristatymas“, Chemijos ir maisto technologijos katedros vedėja, lektorė Jurgita Lazdauskienė ir „Kaip pasiruošti ir persodinti kambarinius augalus?“, VK Dekoratyvinių augalų ir želdinimo centro „VikoFlora“ vadovas, lektorius Tomas Čižokas.

VK Chemijos ir maisto technologijos katedros dėstytojų ir LChMA bendradarbiavimas tęsiasi, dalyviai liko patenkinti mokymų turiniu.

2022-04-21

 

Su šv. Velykomiѕ!

Linkime kūrybingumo, jėgų atgimimo ir gražių akimirkų!

LChMA

 

Lietuvos chemijos mokytojų asociacijos ataskaitinė rinkiminė konferencija

Visus LChMA narius ir norinčius prisijungti prie asociacijos, kviečiame į ataskaitinę rinkiminę konferenciją, kuri vyks balandžio 19 d. Vilniaus kolegijoje (Studentų g. 39A) – buvusio Lietuvos edukologijos universiteto centriniai rūmai. Registracijos nuoroda aktyvi iki balandžio 14 d. Konferencijos programa.

2022-04-04


Lietuvos chemijos mokytojų nuomonė apie atnaujintų chemijos bendrųjų programų projektą

Lietuvos chemijos mokytojų asociacijos taryba, siekdama sužinoti Lietuvos chemijos mokytojų nuomonę apie chemijos atnaujintų bendrųjų programų (BP) ir jų įgyvendinimo rekomendacijų projektą bei su juo susijusiomis veiklomis, surengė apklausą.

Apklausos nuoroda.  Prašome užpildyti apklausą iki 2022-02-14.

Apklausos duomenys bus panaudoti kaip vieninga chemijos mokytojų nuomonė, diskutuojant su ŠMSM ir NŠA programos rengėjų komanda, siekiant užtikrinti, kad atnaujintos chemijos BP būtų naudingos ir pasitarnautų tiek chemijos mokytojams, tiek mokiniams.

Anketa anoniminė. Pavienių atsakymų duomenys niekur nebus atskleisti ar skelbiami. Bus naudojami tik apibendrinti visų atsakymų duomenys.

2022-02-04

 

Seminaras Metalų tirpinimo rūgštyse mokymo metodika

Prof. A. Šulčiaus seminaras chemijos mokytojams. Seminare bus kreipiamas dėmesys į oksidacijos-redukcijos reiškinį, kuris svarbus mokymo procese mokytojams, o kartu ir besiruošiantiems brandos egzaminams abiturientams. Teoriniai samprotavimai bus paremti realiais eksperimentais, palyginta dabartinė temos mokymo metodika su nauja, paremta naujaisiais moksliniais tyrimais.

Seminaras vyks nuotoliniu būdu 2022 m. vasario 28 d. 18-20 val.

Seminaro Zoom nuoroda.

2022-01-31

 

Nuotoliniai mokymai chemijos mokytojams

Metodiškas chemijos uždavinių sprendimo mokymas – nuo pagrindų iki brandos egzamino lygio

Mokymai organizuojami, siekiant pateikti chemijos skaičiavimo uždavinių metodiško aiškinimo gaires, supažindinti mokytojus su praktiniais pavyzdžiais ir pasidalinti gerąją patirtimi.

Mokymų dalyviai gebės:

  • Paaiškinti įvairaus sudėtingumo – nuo lengviausių iki brandos egzamino lygio – uždavinius pagrindinės ir vidurinio ugdymo pakopų mokiniams.
  • Pateikti mokiniams aiškius, gyvenimiškus pavyzdžius, leidžiančius suprasti uždavinių sprendimo logiką.
  • Paaiškinti cheminius skaičiavimo uždavinius per nuotolines pamokas ir patikrinti mokinių žinias ir gebėjimus – sudaryti aiškią uždavinių vertinimo sistemą.

Mokymai vyks per mokinių atostogas - vasario 14 d. 9.00 - 12.30 val. Numatytos pertraukos ir klausimų-atsakymų sesija.

Mokymus ves chemijos VBE vyr. vertintojas, VBE užduočių kūrėjas ir recenzentas, mokytojas-metodininkas, dr. Romanas Voronovič.

Registracija pagal nuorodą.

Užsiregistravę dalyviai gaus Zoom prisijungimo nuorodą. Dalyvių skaičius ribotas.

2021-01-29

 

Seminaras Mokosi Chemijos Mokytojai

Mokymosi platforma Mokosi.lt vasario 1 dieną 15.00 val. kviečia į praktinį seminarą, kurio metu mokytojai praktikai dalinsis savo įžvalgomis, patirtimis ir mokomąją medžiaga su kolegomis. Renginys skirtas gimnazijose dėstantiems chemijos mokytojams.

Bilietai prieinami pagal nuorodą. Daugiau informacijos Facebook grupėje.

2022-01-22

 

Mieli mokytojai, kolegos ir bendraminčiai,

Sveikiname su šv. Kalėdomis ir artėjančiais Naujaisiais metais.

Linkime jums įgyvendintų idėjų, pasiektų tikslų ir laiko sau bei artimiesiems.

LChMA

 

Pasiruošk chemijos Valstybiniam brandos egzaminui!

Lietuvos chemijos mokytojų asociacija, suvokdama būtinybę kompensuoti dėl COVID-19 pandemijos atsiradusiems mokymosi praradimams, tęsia projektą, kuriuo siekiama:

Mokiniams

- sudaryti sąlygas analizuoti chemijos egzamino programą ir gerai pasiruošti brandos egzaminui praktiškai sprendžiant užduotis;

- aptarti dažniausiai daromas per chemijos egzaminą klaidas ir padėti jų išvengti;

- suteikti konkrečių patarimų kaip susisteminti savo žinias, įsidėmėti svarbias egzamino programos vietas ir užtikrintai jaustis per egzaminą.

Mokytojams

- susisteminti chemijos egzamino programą ir dažniausiai daromas mokinių klaidas;

- suteikti metodinių rekomendacijų kaip ruošti mokinius chemijos egzaminui;

- sukurti vaizdinę–metodinę medžiagą, kuria mokytojas galėtų naudotis ir projektui pasibaigus.

Numatytos bendros viešosios konsultacijos ir konsultacijos mažesnėse grupėse pagal šias veiklos sritis:

- Neorganinė chemija

- Organinė chemija

- Uždavinių sprendimas

Konsultacijas ves patyrę chemijos mokytojai, daugiau 10 metų dirbantys chemijos valstybinio brandos egzamino vertintojais ir vyr. vertintojais.

Konsultacijos vyks nuotoliniu būdu per Zoom platformą kas savaitę iki 2021 m. gruodžio mėnesio vidurio.

Registracija MOKYTOJAMS

Pirma viešoji konsultacija mokytojams vyks nuotoliniu būdu 2021 m. lapkričio 3 d. 18.30 val. Registracija mokytojams uždaroma 2021 m. lapkričio 3 d. 13.00 val. Kviečiami registruotis mokytojai, nedalyvavę rudeniniame seminarų cikle, taip pat mokytojai, nedalyvavę chemijos VBE vertinime.

Registracija MOKINIAMS

Pirma viešoji konsultacija mokiniams vyks nuotoliniu būdu 2021 m. spalio 21 d. 18.30 val. Registracija mokiniams uždaroma 2021 m. spalio 21 d. 13.00 val.

Visi užsiregistravę gaus prisijungimo nuorodą el. paštu. Konsultacijų tvarkaraščiai bus paskelbti pirmųjų susitikimų su mokytojais ir mokiniais metu.

2021-10-13

 

Seminarų ciklas „Brandos egzaminų reikalavimai ir neatitikimai/klaidos egzaminuose“

Prof.  A. Šulčius organizuoja seminarų-diskusijų ciklą „Brandos egzaminų reikalavimai ir neatitikimai/klaidos egzaminuose“, kurį sudarys trys užsiėmimai po 2 valandas. Prof.  A. Šulčius nori atkreipti dėmesį į klaidas-nesusipratimus, kurie svarbūs ne tik mokytojams, bet ir besiruošiantiems brandos egzaminams būsimiems abiturientams vienuoliktokams.

Seminarų temos:

1. Atominė teorija, periodiškumas, reakcijų lygtys, eksperimentas, uždavinių sprendimas.

Data: 2021-11-10

Laikas: 17.00-19.00 val.

Zoom nuoroda. Zoom prisijungimo slaptažodis: chemija

2. Cheminis ryšys, oksidacija-redukcija.

Data: 2021-11-17

Laikas: 17.00-19.00 val.

Zoom nuoroda. Zoom prisijungimo slaptažodis: atomas

3. Cheminė kinetika, pusiausvyra ir elektrolitai. Organinė chemija.

Data: 2021-11-24

Laikas: 17.00-19.00 val.

Zoom nuoroda. Zoom prisijungimo slaptažodis: kinetika

2021-10-13

 

Nario mokestis

Gerbiamieji chemijos mokytojai, asociacijos nariai,

primename, kad 10 EUR nario mokestis mokamas kiekvienais metais pervedant į LChMA sąskaitą:

Lietuvos chemijos mokytojų asociacija

Įmonės kodas 191908338

Sąskaitos numeris LT54 7300 0100 0244 7655

Iš visų narių tikimės supratimo ir laukiame aktyvaus dalyvavimo asociacijos veikloje.


Powered by Joomla!.Sukurta: Origins.Lt Designed by: Free Joomla Template, cute ftp. Valid XHTML and CSS.